Nieuw onderwerp beginnen
Geïmplementeerd

Fill-in the blanks met meer dan een gat

Voor een doorlopende tekst is het prettig as je meerdere gaten in één tekst kunt maken. Daarvoor is een aanpassing van Fill-in the Blank nodig. Nu kun je per vraag nog slechts een gat maken. 


Aansluitend is het misschien ook mogelijk de gaten te voorzien van een menukeuzelijst. Nu moet een cursist de tekst zelf intikken. Vooral als het om kennisvragen en betekenissen gaat is dat prettig. Je laat de deelnemer kiezen, want spelling is ondergeschikt. 


In de bijlage (gemaakt in HotPotatoes) zie je hoe die toepassing eruit kan zien.


4 personen vinden dit idee leuk.

Goed idee! Dit zouden wij ook graag willen zien!


Antwoorden door middel van een dropdown menu zou mooi zijn en bij fill-in-the-blank zou het fijn zijn als je meerdere lege velden in één antwoord hebt. 
Een matrixvraag voor fill-in-the-blank dus..

Bedankt voor de suggestie en de heldere uitleg. We zullen hem bespreken in het productontwikkeloverleg van volgende week. Je hoort er nog van!

Ik heb deze wens besproken en het kost drie weken om deze vraagvorm te maken. Omdat het zoveel tijd kost, wachten we nog even op wat meer draagkracht.

Als je een keuzelijst maakt voor de fill in the blank, dan maak je er eigenlijk een mc vraag van. Ook hier moet er dan uit een aantal mogelijkheden gekozen worden.
Ik ben het eens met de stelling dat de spelling ondergeschikt is. Is het dan niet een idee om aan de 'achterkant' meer antwoorden te geven die goed gerekend worden? Bijvoorbeeld als je vraagt naar een afstand en die is 1 meter 50, dan zou je aan moeten kunnen geven dat zowel 1(punt).50 als 1(komma),50 goed is.

m.vr.gr.
André Japin
Railinfra Opleidingen

 

Een vraagvorm aanpassen is even ingrijpend als een hele nieuwe vraagvorm maken. Niet alleen de vraag zelf moet gemaakt worden, maar bijvoorbeeld ook de werking met resultaten, de mogelijkheid om de vraag te importeren en noem alle functionaliteiten maar op die met vragen te maken hebben. . 


Met een workaround is het wel mogelijk om meerdere antwoorden goed te laten rekenen bij een fill-in-the-blankvraag. 

Als je een fill-in-the-blankvraag importeert met behulp van een excelbestand, dan kun je in de 'Answer' velden meerdere antwoorden invoeren die goed gerekend worden. Het nadeel hiervan is wel dat je de vraag en de antwoorden niet meer kunt aanpassen via de contentbibliotheek. Dat zal dan altijd moeten gebeuren via een exelbestand. 

Inloggen of registreren om een reactie te posten