Nieuw onderwerp beginnen

Afschaffen van begeleidersgroepen

Goedemiddag, 


Aan elke uitvoering wordt een begeleidersgroep gekoppeld. Vaak hoeft maar één begeleider toegang tot een betreffende uitvoering, dus hebben we bijna voor elke begeleider een eigen begeleidersgroep.

Wordt een begeleider tijdelijk vervangen door een ander, dan kunnen we die ander niet toevoegen zonder óf een speciale nieuwe begeleidersgroep aan te maken met beide begeleiders, óf de vervangende begeleider bij de oude groep toe te voegen. Dat laaste veroorzaakt chaos als de eerste begeleider ook andere klassen ondersteunt, de eerste veroorzaakt honderden combinaties van begeleiders.


Handmatig koppelen van deelnemers aan specifieke begeleiders is veel meer handwerk en daarom ook verre van ideaal. 


Liever zouden we gewoon één of meerdere begeleiders willen koppelen aan een uitvoering en het hele groepengedoe omzeilen. Daarom bij deze het verzoek één of meerdere begeleiders toe te voegen. 


Een quickwin: meerdere begeleidersgroepen mogelijk maken per uitvoering, dan zit er alsnog een onnodige laag tussen, maar functioneert het voor ons wel zoals we dat zouden willen. 


Een vriendelijke groet vergezelt dit bericht vanuit het wonderschone Maartensdijk! 


1 persoon vindt dit idee leuk.

Begeleidersgroepen zijn op zich handig, je kunt zo meerdere mensen in 1 keer koppelen en hoeft niet steeds na te denken welke begeleiders je voor een bepaalde groep moet toevoegen. Ook handig als er iemand uit dienst gaat of in dienst komt, Je past de groep aan en het is aangepast bij alle uitvoeringen waar de groep is gebruikt.

Groot nadeel nu is dat je slechts 1 groep kunt toevoegen. Hierdoor krijg je heel veel groepen met weinig verschil en weet je op een gegeven moment niet meer wie nou wel en niet in welke groep zit. Meest voor de hand liggende oplossing is het toestaan van meerdere groepen bij een uitvoering.


Groet,

Kees


Resumé:

Het kunnen toevoegen van meerdere begeleidersgroepen aan een uitvoering zou een mooie feature zijn. 

Dat geeft een extra mogelijkheid zonder de groepsfunctionaliteit weg te halen. 


Aanmelden of registreren om een reactie te posten