Nieuw onderwerp beginnen

Testen als deelnemer

Op dit moment bestaat in aNewSpring de mogelijkheid om templates te testen. Je test een template echter altijd vanuit een beheerdersrol. Door het verschil in rechten tussen een beheerder en een deelnemer zie je als beheerder niet altijd hetzelfde als de deelnemer.


Een voorbeeld hiervan is de open vraag waarbij de deelnemer zichzelf moet beoordelen. Wij hebben ervaren dat het voor deelnemers niet duidelijk is dat ze zichzelf moeten beoordelen om verder te kunnen in de e-learning. Het blijkt dat deelnemers een score tussen 0 en 1 moeten geven en vervolgens op de knop 'Beoordelen' moeten drukken. Zie bijlage voor hetgeen wij als beheerder zien. 


Echter om te zien wat de deelnemer ziet, moeten wij het template publiceren, een uitvoering maken en onszelf inschrijven als deelnemer. Vervolgens moeten we als deelnemer inloggen om hetzelfde te kunnen zien als de deelnemer. Om vervolgens weer iets aan te passen moet de testdeelnemer en uitvoering worden verwijderd voordat het template weer gedepubliceerd kan worden. Dit is erg omslachtig en kost veel tijd.


Dit geldt ook voor de inleveropdracht. Deze activiteit kan je als beheerder ook niet testen. Hiervoor moet je dus ook weer dezelfde stappen doorlopen als hierboven beschreven. Zie hiervoor ook weer de bijlage voor hetgeen wij als beheerder zien.


Kortom, ik zou graag een optie willen zien om templates te kunnen testen als deelnemer.


Een template testen als Deelnemer zonder deze te hoeven publiceren zou inderdaad zeer welkom zijn.

Inloggen of registreren om een reactie te posten