Nieuw onderwerp beginnen

Wens: aanwezigheidsregistratie bij events met QR-code

Sinds enige tijd kent aNewSpring de Event-functie. Hiermee kun je events aanmaken waarbij mensen fysiek bij elkaar moeten komen, een klasje, een seminar, enz. Bij de event-functie is nu de mogelijkheid aanwezig dat de begeleider elke student beoordeeld met een cijfer.


De eerste wens die wij hebben is dat de begeleider ook een aanwezigheidsregistratie kan voeren. Dus dat hij in plaats van of naast een beoordeling ook kan aangeven of de student aanwezig was bij het event. Deze registratie is soms nodig voor inspectie e.d.


Stel je voor dat dit zo ontwikkeld kan worden dan heb ik daarna een tweede wens die voortkomt uit de mogelijkheid om bij een activiteit een QR-code te maken:


Bij het Event maak ik een QR-code. Deze QR-code wordt bij het event middels een poster of op een tablet o.i.d. getoond. De aanwezige bij het event scant vanuit de app de QR-code en wordt direct naar het event geleid. Daar kan de aanwezige zijn aanwezigheid bevestigen of het scannen zelf is al genoeg om aanwezigheid te registreren.

Daarbij zou het mooi zijn als aangegeven kan worden tussen welke tijden (de duur van het event) de QR-code geldig is om te voorkomen dat mensen een foto van de code maken en deze later door collega's laten scannen.


Zijn er meer mensen die hier behoefte aan hebben. Opmerkingen en aanvullingen over de functionaliteit zijn van harte welkom.


Groet,

Kees van de Wal

GGZ Ecademy
1 persoon vindt dit idee leuk.

Wij hebben hier ook enorm veel behoefte aan. Vooral dat laatste zou zeer praktisch zijn. En dan voor zowel de aanvang als de afsluiting van de fysieke cursus. In onze beroepsgroep is dat helaas verplicht.

Dit lijkt mij een goede toevoeging.

Inloggen of registreren om een reactie te posten