Back-end voorzien van nieuw jasje

Dinsdag 23 februari komt er weer een nieuwe release van het aNewSpring platform! Hieronder zie je wat je in de release kunt vinden.



Back-endmenu verplaatst

Uit user tests is gebleken dat de switch tussen de back-end en front-end niet altijd duidelijk was.

We hebben er daarom voor gekozen om het menu beschikbaar te maken wanneer een ontwikkelaar zich in de deelnemersmodus begeeft. Zo weet je altijd waar je je bevindt in het platform. Dit menu is onder het deelnemersmenu te vinden en ook onzichtbaar te maken door op het tandwieltje te klikken. Zo kan er alsnog een echte deelnemerservaring worden getoond aan een ontwikkelaar.





Met deze wijziging willen we een ontwikkelaar meer duidelijkheid geven over waar hij zich bevindt in het platform.



Back-end voorzien van nieuw jasje

In 2015 heeft de focus vooral op de front-end (deelnemerskant) van het platform gelegen. Deze is destijds in een moderner jasje gestoken en daar is ook veel gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid. De komende tijd zal in het teken staan van de back-end (achterkant), oftewel de ontwikkelaarskant van aNewSpring. 


De eerste stap zal in de komende release voornamelijk op het grafische vlak worden gezet.


De back-end krijgt een consistente en moderne uitstraling. De optimalisaties die gedaan zijn zorgen ervoor dat er in de toekomst makkelijker en sneller verbeteringen kunnen worden aangebracht in de gebruiksvriendelijkheid.

Dit is een eerste stap in het gebruiksvriendelijk maken van de back-end. In komende releases zullen meer stappen worden gezet, om het werken met de back-end sneller en effectiever te maken.



Configureerbaar persoonlijk advies

Het automatische advies in de learning journey past niet altijd bij alle toepassingen van onze klanten. Daarom zit er in de de nieuwe release een verbetering en uitbreiding op het gebied van het persoonlijk advies dat gegeven wordt in de learning journey. Het wordt mogelijk om te bepalen wanneer een adviesbox getoond wordt en hoe deze zich dient te gedragen. Dit is een erg fijne feature wanneer er niet altijd een volgorde in activiteiten hoeft te zitten of er meer vrijheid aan een deelnemer dient te worden gegeven.






Eenvoudiger nieuwe activiteiten toevoegen aan een bestaande cursus  

Activiteiten toevoegen aan een gepubliceerde cursus kost op dit moment behoorlijk wat stappen. Wanneer er erg veel uitvoeringen gemaakt zijn onder een template, dan kan het fijn zijn als je direct vanuit de template de activiteit kan activeren in alle uitvoeringen. We hebben in de nieuwe release een melding toegevoegd, die na het publiceren van een activiteit aangeeft of je deze direct in de uitvoeringen beschikbaar wil maken. Dit zou het toevoegen van activiteiten en het publiceren ervan enorm moeten versnellen!



Informatie over toegangscodegroep exporteerbaar

Vanuit aNewSpring-gebruikers kwam het verzoek om de gegevens in een toegangscodegroep exporteerbaar te maken. Middels de Exporteer-knop onder de tab Reseller is dit vanaf de nieuwe release mogelijk. Selecteer een aantal groepen en klik op Exporteer om een CSV bestand te downloaden met daarin de toegangscodes.


Inloggen of registreren om een reactie te posten